februar 5, 2018

Prissammenligningssider – PriceRunner, Kelkoo, osv.

Har du konkurrencedygtige priser på nogle eller måske alle dine produkter eller unikke eftersøgte produkter, store brands eller andet, giver det rigtig god mening at benytte sig af nogle (eller alle) af de forskellige prissammenligningssider. Der findes en del prissammenligningssider; blandt andet Kelkoo, Pricerunner, Google Shopping og Compware – Det kaldes også prisportaler. Siderne sorterer produkter alt afhængig af produktets pris eller produktets pris inklusive fragt. Derfor forventer flere af siderne faktisk, at du også har angivet dine fragtpriser samt, i de fleste tilfælde, din lagerstatus. Det kan avecdo faktisk automatisk hente ud af de fleste webshops, når det er angivet i shoppen. Disse sider besøges dagligt af millioner af forbrugere, der bare leder efter det rigtige sted at bruge deres penge, når de vil shoppe online uden at skulle betale overpris. Desuden er flere af prissammenligningssiderne faktisk indekseret overraskende godt i søgemaskinerne, så de får meget organisk trafik.

Den største prissammenligningsside i Danmark

I Danmark kender vi nok næsten alle PriceRunner (Læs mere om den her), og vi går endda ind på PriceRunner og bruger deres søgemaskine til at søge på produkter. Ofte er det på specifikke produkter, men ret ofte er det faktisk også en simpel generisk søgning som “Fladskærms tv”.

Sådan kommer du på prisportalen PriceRunner

Den absolut letteste måde til at blive vist på PriceRunner er igennem avecdo – her vælger du først at koble din webshop til avecdo. Dernæst importerer avecdo dine produktdata, og du skal mappe mindst én af dine kategorier. Derefter er du klar til at vælge kanalen PriceRunner til inde fra systemet (det gøres herfra) PriceRunner modtager en e-mail om, at du har tilvalgt dem, og de vil vende tilbage til dig inden for et par dage. PriceRunner modtager filen, når du er tilknyttet denne kanal, og de sørger for resten af opsætningen i samarbejde med dig. Har du brug for mere information vedrørende PriceRunner DK, kontakt da venligst; Peter Wulff Petersen på PeterWulff.Petersen@pricerunner.com eller på telefon +45 2088 6181 PriceRunner har i sig selv cirka 2.5 millioner besøgende hver eneste måned og fem millioner besøgende i December måned. Du kan enten blive vist på PriceRunner gratis eller betale per klik – det koster fra 1 krone per klik. Det kan helt klart betale sig at komme på siden, uanset hvilke produktsæt du har.

Fordelen med avecdo er, at du kan vælge helt ned på det enkelte produkt, om det skal inkluderes i feedet til hver eneste salgskanal.

Når du bliver en del af PriceRunner, så vil du også blive vist på deres retailer side http://www.pricerunner.dk/retailer og på de enkelte produktsider – eksempel http://www.pricerunner.dk/cl/354/Sportstoej samt søgninger (eksempel søgning på Adidas)

Der er mange andre prissammenligningssider

Ikke særligt mange tænker over det, men eksempelvis Google Shopping – der faktisk også er en prissammenligningsside. Her er der alle muligheder for at sortere efter priser, og alle resultater sorteres faktisk også efter pris. Du vil også vinde stort ved at blive vist på Google Shopping. Du kan let installere Google Shopping her – og komme på siden hurtigt. Endvidere så er der Kelkoo – du kan læse mere her. (Kelkoo er faktisk i over 28 lande på verdensplan) – som er noget nær det samme som tidligere nævnte PriceRunner. Kelkoo er ikke særlig kendt i Danmark, men tilrejsende til DK benytter faktisk ofte Kelkoo.dk fremfor PriceRunner. Deres priser er (for at komme ind på markedet) lavere end PriceRunners, så derfor er det en let gevinst at bruge Kelkoo også – installer den herfra Compware er en prissammenligningsside for computerudstyr og i det hele taget IT. Her kan du sammenligne hardware og software. Derudover er der EdbPriser.dk – som faktisk benytter PriceRunner’s databaser.

Hvad er en prissammenligningsside?

Det ligger næsten i ordet – de sammenligner priser på leveret data. Vi ved, at avecdo sørger for at levere de data, som DU ønsker leveret til de enkelte sider. Dvs. det ikke behøver at være ALLE produkter, som er forholdsvis ligegyldigt data at levere. Det egner sig bedst til specifikke søgninger, hvilket kunne være på Adidas bukser eller helt nøjagtige produkter. Husk at din fragtpris sagtens kan komme med til den enkelte sammenligningsside. Du skal også være klar over, at flere prissammenligningssider vælger at kræve, at du skal bruge EAN / GTIN i dine produktfeed. Det giver faktisk god mening, da det er en unik identifikationsmulighed, om det sendte produkt nu også ER en “adidas – Campus – Blå – US 5”, eller om det bare er en kopivare.

Min personlige brug af prisportaler / prissammenligningssider

I torsdag søgte jeg selv på såvel Google Shopping som PriceRunner efter “biotherm homme roll on” – og fandt den billigste pris – men købte ikke ved den billigste, da det var en helt ukendt shop med lidt skæve anmeldelser på Google og Trustpilot. Dermed sagt, det behøver ikke at medføre et salg, når du er vist som nummer et. Det kan lige så vel ende med at være god idé at være nummer to eller fire på listen, hvis du har en masse gode anmeldelser. NB: Den shop, jeg valgte at købe ved, var på både Google Shopping og PriceRunner. Det i sig selv ser jeg selv som et kvalitetsstempel, at man vælger at være synlig på nettet. Det kan dog godt være, at det er min egen personlige opfattelse.

Hvilke prissammenligningssider er der i Danmark?

På skrivende tidspunkt er der følgende prissammenligningssider i avecdo i Danmark: Kelkoo, PriceRunner, Google Shopping og Compware. Man kan argumentere for, at såvel Miinto som Trendsales faktisk også er denne type side, da man kan sortere efter pris og lignende. Jeg håber dette lærte dig lidt mere om, hvad prissammenligning egentlig er.

Tom Frank Christensen

tomc@avecdo.com

Stifter af avecdo.com og også Modified Solutions. Jeg har stor erfaring med at lave diverse optimeringer af virksomheder. Derudover stor erfaring med diverse salgskanaler.

prissammenligningssider

Discover more articles